Kurutulmuş Biber ve Faydaları

Yeni Mahsul Kuru Biber ve Faydaları

Bir çok çeşidi ve rengi ile biber, sofralarımızın vazgeçilmez lezzetlerinden biridir. Dolmalık biber, sivri biber, çarliston biber, cin biber gibi çeşitleri; sarı, kırmızı, yeşil gibi renkleri olan biber, yaş olduğu kadar kurutulmuş olarak da severek tüketilmelidir.

Biberin acı ve tatlı olmak üzere iki farklı sınıflandırması daha mevcuttur. Biber içerdiği vitaminler ile beslenmenize çok büyük katkılar sağlar. Biberin içeriğindeki C,P ve K vitaminleri damarları yumuşatıp genişletmekte, toksinlerden arınmayı kolaylaştırmaktadır. Bolca beta karoten içeren biber ayrıca tüm çeşitleri ile iyi bir antioksidan grubu teşkil etmektedir. Etkili bir iştah açıcıdır. Mideye de faydası söz konusu olup, mideyi kuvvetlendirir, mide tembelliğini giderir.

Kurutulmuş biberin farklı şekilde tüketilmesi mümkündür. Salatalara direkt katılabilir, kızartma şeklinde yenilebilir kurutulmuş biber, her şekilde gayet lezzetli bir seçenek teşkil edecektir. 

En Güzel Mezelerden Kuru Biber Kavurması Tarifi

Malzemeler

100 Gram  İlya Organik Yeni Mahsul Kurutulmuş Biber

1 Adet Soğan

1 Tatlı Kaşığı İlya Organik Biber Salçası

4-5 Yemek Kaşığı İlya Organik Zeytinyağı

1 Çay Kaşığı Tuz

4-5 Yemek Kaşığı Sarımsaklı Yoğurt

Nasıl Yapılır?

1. Bir tabak kuru biberi kaynayan suya bırakıp haşlıyoruz. Yumuşaklığını kontrol edip altını kapatıp süzüyoruz. Bu arada soğanı kavuruyoruz.

2. Salçasını ekleyip kavurmaya devam ediyoruz. Sonra biberleri ve tuzu ekliyoruz bir kaç dakika daha ocakta tutuyoruz.

3. Üzerine sarımsaklı yoğurt gezdiriyoruz. Servise hazır. Afiyet Olsun...



« Anasayfa