Kalitenin Adresi: Soğuk Sıkım Zeytinyağı

‪C:UsersÜmit FIRATDownloadsYağ .mp4DOĞRU ZEYTİNYAĞININ ASİT ORANI NASIL OLMALIDIR?

Zeytinyağlarının neredeyse tamamı tadı, kokusu ya da rengi olmayan yağ moleküllerinden oluşmaktadır. Bu moleküllere bağlı karbon ve hidrojen atomlarından oluşan zincirlerin her birine yağ asidi denilmektedir. Böylelikle yağın özelliğini de yağda bulunan bu yağ asitlerinin oranı belirlemektedir. Zeytinyağında en fazla oleik asit bulunduğunu da söylemeden geçmemek lazım.

 

Zeytinyağının kalite kriteri belirleyen unsurlardan biri olan asit değeri, aslında bizlere zeytinyağında bulunan çeşitli yağ asitleri moleküllerinin bozulması ve kopması sonucunda, yağın içinde kopmuş ve serbest halde dolaşan Oleik Asit miktarını anlatmaktadır. Kimyasal analizlerde kullanılan bu terim ise ‘Serbest Yağ Asitliği’ olarak geçmektedir.

 

Yukarıdaki görselde zeytinyağında %70-75 oranında bulunan Oleik Asit’in kimyasal zincir yapısını görüyoruz. Üretimdeki çeşitli etkenler sebebiyle bu oleik asit zincirler kopabilmekte hatta parçalanabilmektedir. Bu sebeple yağın temel taşı olan moleküllerin parçalanması yağa %0,8 oranında Oleik Asit geçtiği anlamına gelmektedir.

Buraya kadar özetlemek gerekirse, zeytinyağındaki asitlik değeri aslında yağın bozulma değerini gösteren sayısal kriterlerin birini ifade etmektedir. Sonuç olarak düşük asit zeytinyağı dediğimizde, bazı açılardan daha az bozunmuş bir ürün olduğu anlamına gelmektedir.


TADARAK ANLAYABİLİR MİYİZ?

Bu konu maalesef yanlış bilinenler arasında yerini bulmuştur. Çoğumuz yağda istenen özelliklerden acılık ve yakıcılığı, yüksek asitli yağ olarak yorumlamaktadır. Ancak Oleik Asit cinsinden serbest yağ miktarını tadarak tahmin etmek mümkün değildir.

 

ZEYTİNYAĞININ ASİT DEĞERİNİ NE ETKİLER?

Zeytinyağı üretiminde, bahçeden soframıza kadar pek çok aşama mevcut ve bu sırada yapılan yanlış uygulamalarda olabilmektedir. Bunların dışında da zeytin çeşidi, iklim koşulları gibi elimizde olmayan etkenlerden sebeple bu değerler etkilenebilmektedir.

 

Tüm bunlardan ziyade zeytinyağınızı aldığınız yerin güvenilir olması son derece önem arz etmektedir.

 

Bizde tam burada devreye giriyoruz. Sizler için en güvenilir adres olan İlya Organik olarak, kaliteli ve doğal ürünleri tüketiminize sunuyoruz.

 

İlya Organiğin %100 Naturel zeytinyağlarının asitlik derecesine baktığımızda oleik asit cinsinden 0,8’in altındaki yağlar sınıfına girdiğini görmekteyiz. Zeytinyağlarımızın diğer zeytinyağlarından farkı, özenle seçilmiş zeytinlerin 26 derecenin altında soğuk baskı metoduyla üretilmeleridir. Buda onların tüm mineral ve besin maddelerinin korunmasını sağlamaktadır.

 

Ürünlerimiz hiçbir şekilde katkı maddesi, ilaç ve koruyucu içermemektedir. İlya zeytinyağlarını, kahvaltılarınızda dilediğiniz baharatlarla, salatalarınızda ve dilediğiniz yemeklerde güvenle kullanabilirsiniz.


ZEYTİNYAĞININ SAYMAKLA BİTMEYEN FAYDALARI ARASINDA;

Bağışıklık sisteminin güçlenmesinde etkili rol oynar.

Karaciğer temizliğinde etkili bir maddedir.

Metabolizmayı dengeleyerek kilo vermeye yardımcı olur.

Sindirim sisteminde emilimi kolaylaştırır.

Cilt sağlığı için oldukça yararlıdır.

Zeytinyağı tam bir kalp dostudur.

Zeytinyağı yaşlanmanın etkilerini geciktirir.

Safrada taş oluşumunu engeller.

Hücre yapısının yenilenmesini için katkı sağlar.

İçeriğindeki polifenoller sayesinde kanserden korur.

 

 

Son olarak lütfen tükettiğiniz yağlarınızı lavabo, toprak ve su gibi alıcı ortamlara dökmeyiniz.

 

Dilerseniz Web sitemizi ziyaret ederek dilediğiniz ürünü sipariş verebilirsiniz.

Afiyet ve şifa olması dileğiyle…



   ‪

« Anasayfa