Pofuduk Kıvamlı Pankek Tarifi

Bütün hafta koşuşturmalarla geçerken, kahvaltılar geçiştirilir ve hafta sonu geldiğinde kahvaltı sofralarımıza ayrı bir özen gösteririz. İşte bu özel hafta sonu kahvaltılıklardan biri de çeşit çeşit soslarla renklendirilip lezzetlendirilen pankeklerdir.

Yazımızdaki pankek tarifi ile hafta sonuna başladığınız da daha mis kokusunu duyar duymaz bütün aile bireyleri de masadaki yerini çoktan almış olacak.

Pofuduk kıvamı ile yedikçe yediren bir lezzettir...

Eee  bu kadar kendisinden bahsetmişken tarife de bir el atıp sizlerle de paylaşalım.

   MALZEMELER

  2 Yumurta

  Yarım çay bardağı şeker

  Yarım fincan sıvı yağ

  2 Su bardağı süt

  1 Paket kabartma tozu

  1 Paket vanilya

  3 Su bardağı un [ 3. bardağı iki parmak eksik dolduralım ]

  YAPIM AŞAMASI

Pankeklerimizin kek harcını karıştırmak için genişçe bir karıştırma kabına 2 yumurtayı ve yarım çay bardağı toz şekerini alıyorum şeker miktarını damak tadınıza göre arttırıp azalta bilirsiniz. Yumurta ve şeker güzelce karışana kadar 1 dk mikserle çırpıyoruz diğer keklerde yaptığımı gibi rengi iyice açılıp krema kıvamına gelene kadar çırpmamıza gerek yok 1 dk çırpmamız yeterli olacaktır. Türk kahvesi fincanı ile yarım fincan sıvı yağ ilave ediyoruz bir süre daha çırpıyoruz. Daha sonra 2 su bardağı sütü ilave ediyoruz ve çırpma teli ile güzelce karıştırıyoruz. Son olarak 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilya ve 2 su bardağı un ekliyoruz kıvamına göre yarım su bardağı daha un ekleye bilirsiniz.

Pişirdiğiniz pankekleri ilya organik reçel ve marmelatları ile servis edebilirsiniz   

Afiyet Olsun.... 


                                                       

« Anasayfa